ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA FED CCNET

Nakon 24 mjeseca uspješno je priveden kraju projekt FED CCNET koji je za cilj imao unaprijediti održivi ekonomski razvoj u Hrvatskoj i Srbiji. Nositelj projektnih aktivnosti je Općina Lovas, a projektni partneri Grad Ilok i Opština Bač iz Srbije. Projekt je financiran u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG IPA – CBC Croatia – Serbia 2014. – 2020. Trajanje projekta je 24 mjeseca (15.07.2019. – 14.07.2021.). Ukupan proračun je 721.658,14 eura. Europska unije sufinancirala je iznos sa 85%, preostali iznos projektni partneri osigurali su u vlastitom proračunu.

Na Završnoj konferenciji koja se održala u Lovasu 08. srpnja 2021. godine sudjelovali su predstavnici javnog sektora, znanstveno-istraživačkih institucija i gospodarstvenici.

Nazočnima su se obratili gosp. Krunoslav Srpak, specijalist za međunarodnu suradnju i EU u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gđa. Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas, gđa. Marina Balaban, zamjenica predsjednika Opštine Bač, gđa. Marina Budimir, gradonačelnica Grada Iloka i gosp. Mladen Markešić, ravnatelj RA TINTL i autor ovoga projekta.

Zatim su predstavljeni najvažniji rezultati projekta. Uspješno su završeni radovi na rekonstrukciji i opremanju zgrada Centra kompetencija, osnovan je Poslovni centar kompetencija – Sinergija poljoprivrede i turizma u Lovasu sa podružnicom u Iloku i Poslovni centar kompetencija za organsku poljoprivredu u Baču. Provedeno je sedam obuka koje je ukupno pohađao 81 polaznik. Provedeni su programi mentorstva. Uspostavljena je prekogranična mreža za povoljno poslovno okruženje, te u njoj i programu pametne suradnje sudjeluje 29 institucija. Izrađena je web stranica, snimljeni webinari kao i promotivni video projekta.

Nakon konferencije organiziran je posjet Poslovnom centru kompetencija Sinergija poljoprivrede i turizma d.o.o.

Najnovije objave

...

Nakon 24 mjeseca uspješno je priveden kraju projekt FED CCNET koji je za cilj imao unaprijediti ...

U petak, 02. srpnja 2021. godine u Općini Bač svečano je otvoren Centar kompetencija. Uspostava ...

U srijedu, 30. lipnja 2021. godine u Gradu Iloku svečano je otvoren Centar ...